Buisventilatie bij kalveren voorkomt luchtwegproblemen

Hoe voorkomt u luchtwegproblemen bij kalveren? De weerstand van de jongste dieren is nog gering. Daardoor leidt verontreinigde lucht snel tot kwalen zoals longontsteking. DairyVent buisventilatie voor kalveren houdt de lucht schoon. En dankzij het uitgekiende systeem wordt de lucht voldoende gezuiverd, terwijl de luchtverplaatsing minder dan 0,3 meter per seconde is. De kalveren hebben dus ook geen last van tocht. Zo draagt DairyVent ventilatie in uw kalverstal bij aan de gezondheid en het welzijn van uw kalveren. En dat scheelt u mooi in de kosten van dierenartsen en antibiotica.

Bespaar op kosten van dierenartsen en antibioticagebruik

Het probleem: lage weerstand van kalveren

Kalveren komen zonder weerstand ter wereld. Daarom is het drinken van de biest van levensbelang. Maar weerstand van kalveren verhogen heeft tijd nodig. En zo lang de weerstand nog niet op peil is, blijven de kalveren vatbaar voor luchtweginfecties en longontstekingen. Met DairyVent voorkomt u gezondheidsproblemen door lage weerstand bij kalveren.

De oplossing: dairyvent buisventilatie zonder tocht

Ventileren is de oplossing. Dan ligt er echter een ander probleem op de loer: tocht. Want ook door tocht in combinatie met de lage weerstand kunnen uw kalveren ziek worden. Dairyvent ontwikkelt maatwerk in buisventilatie voor kalverstallen. Elk systeem is uniek maatwerk. Wij berekenen de benodigde diameters, gaten en vermogen van de ventilatoren op basis van het rekenmodel dat de Universiteit van Wisconsin speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld. Het resultaat is een buisventilatiesysteem dat de lucht ruim voldoende zuivert, terwijl er geen sprake is van tocht: de luchtverplaatsing is maximaal 0,3 meter per seconde.

Waarom kiest u voor DairyVent buisventilatie voor kalveren?

  • voorkomt luchtwegproblemen en longontstekingen
  • minder antibioticagebruik
  • lagere dierenartskosten
  • geen tocht tijdens het ventileren