Onze werkwijze bij installatie buisventilatie veehouderij

Wij zijn specialisten in maatwerk buisventilatie voor veestallen. Of het nu gaat om kalver- of koeienstallen, wij ontwikkelen en leveren buisventilatie op maat voor optimale luchtverdeling.

Hoe werkt installatie van DairyVent buisventilatie voor veehouderij?

1. bedrijfsbezoek

Op afspraak komen we bij u langs om uw situatie ter plaatse te zien, beoordelen en analyseren. Geen situatie is gelijk, er zijn vele details die van invloed kunnen zijn op de omstandigheden in de stal. Daarom is voor een optimaal resultaat een bezoek op locatie onmisbaar.

2. berekening

Met de rekenmodule die is ontwikkeld door de Universiteit van Wisconsin op basis van wetenschappelijke onderzoeken en experimenten maken wij een berekening van uw optimale buisventilatiesysteem voor een zo egaal mogelijke maximale luchtverplaatsing van 0,3 meter per seconde op 1,20 meter hoogte bij kalveren en minimaal 2 meter per seconde bij koeien.

3. plan op maat

U krijgt van ons een plan op maat voor een buisventilatiesysteem dat optimaal past bij het formaat, de inrichting en het gebruik van uw veestal: optimalisatie van de diameter van de buis, vermogen van de ventilatoren en de diameter en plaats van de ventilatiegaten in de buis.

4. offerte

U krijgt van ons een duidelijke, begrijpelijke en complete offerte. Zo weet u vooraf precies waar u financieel aan toe bent, zonder vervelende verrassingen achteraf.

5. installatie

Installatie van ons systeem is een fluitje van een cent. Dat kunt u eenvoudig zelf doen. Wilt u er echter helemaal geen omkijken naar hebben? Ook dat behoort bij ons tot de mogelijkheden. In dat geval nemen wij ook de installatie op locatie voor onze rekening.

6. windsnelheidmeting en rooktest

Na installatie beoordelen wij de verdeling van de lucht en de snelheid van de luchtstroom. Daarbij kan aan het licht komen dat er verdere verbeteringen mogelijk of nodig zijn om de verdeling van de lucht verder te bevorderen, bijvoorbeeld een open nok of extra ventilatoren. U krijgt hierover van ons een advies. En desgewenst regelen wij deze aanpassingen ook voor u.